Evenemangs- och arenainformation

Startsidan

På vissa evenemang är det åldersgräns 13 år. Åldersgränsen gäller även i målsmans sällskap.

Det är pga Socialstyrelsens rekommendation angående ljudnivåbegränsningar för barn som arrangören väljer att tillämpa denna åldersgräns.

Många undrar varför man som förälder inte själv får ta ansvar för sitt barns hörsel på en konsert, till exempel genom att sätta på barnet hörselskydd. Avsikten med Folkhälsomyndighetens allmänna råd är att skydda hörseln hos alla barn – oavsett om de har föräldrar som är medvetna om hur man skyddar sig mot höga ljud eller inte. Det är arrangörens ansvar att ljudmiljön och ljudnivåerna inte skadar besökarens hörsel. Detta ansvar ligger enligt lagstiftningen inte på kunden eller besökaren. Enligt lag (miljöbalken) är det därför inte möjligt för en arrangör att lägga över ansvaret på besökaren.

Fick du svar på din fråga?
Om du inte fick ett bra svar på din förfrågan, klicka här: Kontakta oss.
Ge oss gärna din feedback. Tusen tack på förhand!

Olika rabatter kan finnas på olika evenemang. Det är ansvarig arena/arrangör som bestämmer vilka rabatter som ska finnas på deras evenemang.

För information om rabatter för barn, ungdom, studerande, pensionär mm hänvisar vi till informationstext på respektive evenemang på ticketmaster.se.

Kontakta i första hand ansvarig arrangör/arena om det saknas en rabatt.

Fick du svar på din fråga?
Om du inte fick ett bra svar på din förfrågan, klicka här: Kontakta oss.
Ge oss gärna din feedback. Tusen tack på förhand!

Regler för bokning av handikapplatser är olika från arena till arena. Kontakta oss på: 077-170 70 70 så hjälper vi till.